Mitől más a portugál barack?

Ízlés a kulcsszó

Mutatós-e a bútorra fröccsent barackszínű koktél? Kis elvonatkoztatással ezen morfondírozhatunk tavaly december óta, amikor is a Pantone publikálta a várva várt év színét, a Peach Fuzzt. A lágy barack szín önmagában nagyon megkapó, a Pantone szándékai szerint a lelassulást, a megnyugvást hivatott alátámasztani. A gyengéden meleg árnyalat tényleg olyan, amit legszívesebben megsimítanánk, de az is tény, hogy bútorokra, falakra adaptálva már nem mindenki szemében nyerő.

maze_armchair_and_enzo_tea_trolley.jpg

A premier idején a lakberendezésben jártasak között voltak sokan, akik felhördültek, sőt, a szín a lenyugvás helyett indulatokat korbácsolt. Azt gondolom azonban, hogy egy-egy ilyen trendriportnak nem szabad a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítani. Foglalkozunk vele egy kicsit, eldöntjük, közel áll-e hozzánk, vagy sem, elfogadjuk vagy elutasítjuk, és nagyjából ennyi. Az enteriőrtervezők esetében nyilván más a helyzet, nekik támpont, olykor lehetőség a felületekkel, struktúrákkal való játékra.

Ha nem tudjuk rögtön elképzelni, hogy ez a tapintatos mégis merész barackszín miként működik bútorfelületeken, hát kiváló segítséget kapunk a portugál Jetclass Group kollekciójától.

A Porto városához közel eső székhelyen 2001 óta működik a bútorgyár, tehát a maga nemében igazán fiatal cégnek számít, mégis nagy sikereket értek már el neoklasszikus bútoraikkal, amelyeket modern enteriőrökbe szánják. (Csak háttérinformációként: az egyik budapesti luxushotel lobbyjában is találkozhatunk a darabjaikkal.) Hitvallásuk szerint minden darabban ötvözni igyekeznek a portugál hagyományokat a modern formavilággal, így számunkra is izgalmas vizuális kaland velük elképzelni, hol és hogyan mutat igazán jól a Peach Fuzz, mivel szép társítani, mely árnyalatok emelik ki a szépségét. Bársonyfoteltől kezdve komódon és kanapén át egészen az ágyvégig – lélekmelegítő szemlélődés így télvíz idején.

azure_sideboard_hallway.tif

aries_armchair.jpg

cloud_sofa.jpg

toronto_bed.jpg